Sideløbende med mit professionelle liv har jeg længe tegnet og malet. Jeg holdt aldrig helt op, da barndommen var forbi, og da jeg i 2001 kørte hjem fra et eksklusivt lederkursus, med blik for både højre og venstre hjerne halvdel, lagde jeg vejen forbi en forhandler af kunstartikler, og købte en skøn farvelade, som jeg stadig bruger.

IMG_8707Undervejs har jeg haft et par udstillinger, og nu er jeg så heldig at få lov at prøve een gang til. Det sker på Stadsbiblioteket i Lyngby, som råder over en velegnet Gallerigang. Jeg er meget taknemmelig over denne mulighed for at udstille på et skønt, offentligt sted.

At skabe værker til en udstilling er et stort arbejde og en, på mange måder, stor investering. Værkerne til denne udstilling, som jeg har kaldt “There is a crack in everything” påbegyndte jeg tilbage i 2012 under et kursus i abstrakt maleri på Kunsthøjskolen i Ærø. Siden har jeg,  som den opmærksomme læser kan forstå, brugt 4 år på at udvikle mit tema. Jeg er altså ikke nogen hurtig maler :-) I sommerferien 2016 har jeg malet 16 akvareller til udstillingen. De skal hænge sammen, som et stort værk.

Citatet “There is a crack in everything” kommer fra Leonard Cohen’s album “The Future”. Hele passagen lyder:

“Ring the bells that still can ring
Forget your perfect offering
There is a crack in everything
That’s how the light gets in.…”

Citatet handler om, at der altid er et lille lys i mørket, hvis man kigger grundigt nok efter det. Der er altid en anden sandhed, der er altid et andet valg, du kan træffe. Dermed virker citatet enkelt og frisættende, synes.

Det siger også noget om, at intet er perfekt, og at der altid er mere at få øje på eller prøve at forstå. Det forudsætter at man gør sig umage med at holde paraderne nede og åbenheden intakt. Citatet har jeg haft med som en form for personlig værdigrund i mit skabende arbejde såvel som i livet i bred almindelighed.

Velkommen til fernisering den 8.9 eller kig ind på udstillingen, hvis du er på de kanter.