Bemalede æg med vintermotiver

Kunstforeningen i Holbæk driver udstillingshuset Æglageret. Jeg var forbi i sommer, da solen stod højt på himlen. Med smukke bygninger og lyse lokaler er stedet inviterende.  Derfor er jeg glad for, at Æglagerets kunsthåndværk-butik vil sælge mine bemalede æg. De passer også perfekt til stedet og dets historie.

I Æglagerets perspektiv er bemalede æg ikke bare en påskebegivenhed. Derfor starter salget allerede i november. Jeg udvælger nogle motiver, som spejler årstiden. Blandt andet har jeg malet to nye æg, med inspiration fra L A Ring. Ring er jeg blevet ret vild med, efter at have nærstuderet hans værker på Ordrupgård, SMK og Den Hirsprungske Samling. Et besøg i det nyligt åbnede L.A.Ring Atelier på Skt Jørgens Bjerg  i Roskilde (som holder vinterlukket) bidrog yderligere til fornemmelsen for denne kunstners liv og historie.

Motivet på ægget ovenfor er kunstnerens hustru i ‘LAMPELYS’ som billedet hedder.

Nedenfor ses vintermotiver på æg. Inspirationen er hentet i billedet MALEREN I LANDSBYEN fra 1897. Dengang landsbyerne var hvide af sne i måneder, og kunstnerne malede udenfor iført sivsko.

Maleren i landsbyen

Maleren i landsbyen